Mountain Child Care Inspiratiefestival daverend succesMountain Child Care Inspiratiefestival

We kijken terug op een werkelijk GEWELDIG eerste Mountain Child Care Inspiratiefestival. Maar liefst 120 bezoekers genoten zichtbaar in en om de De Theaterloods. Het festival leverde naast verbinding en veel blije gezichten €5.000,- op. Productiehuis Plezant  en Traiteur Délicat schenken ons de opbrengt van het festival.  Van het geld coacht onze Nepalese staf zo’n 100 Nepalese weesjongeren en voormalig straatjongeren in het succesvolle na-traject QuestTribes. Bekijk het verslag van het festival op onze Facebookpagina.

Fiets een rondje om de kerk van Breda met Smans Classic

Flyer_Smans_Classic_2018Fiets 22 september 2018 een rondje mee met Mountain Child Care om de kerk van Breda in Smans Classic. Het is een prachtige en vooral gezellige tour. Je kunt kiezen uit 50 kilometer en 100 kilometer. De start is op de Havermarkt om 11 uur. Om 10 uur is er koffie met gebak. De opbrengst gaat mede naar Mountain Child Care. Oprichter Mark Simons geeft informatie over ons werk en fietst mee. Schrijf je in via de website: www.smansclassic.nl.

 

Portret van onze programmamanager in Nepal in AD, De Gelderlander en De Stem

Beeld Artikel AD Voormalig tennistalent koos voor leven in het rauwe NepalHedda Steenhauer onze Dutch associate programma manager in Nepal is een taaie. Ze zat in de selectie van jong Oranje, maar koos uiteindelijk voor een leven in Nepal. Ze vertelt over haar visie op ontwikkelingssamenwerking, haar werk voor Mountain Child Care en de aardbeving. Download hier  het artikel

 

Mannen met een missie: interview Happinez

beeld 1 Artikel Mannen met een missie Happinez mei 2018In mei/juni 2018 verscheen een portret van oprichter Mark Simons in tijdschrift de Happinez. Aanleiding was het groeiende aantal mannen dat niet alleen bezig is met geld verdienen, maar dat doen voor een hoger doel. Download hier het interview.

Radio-interview van Radio El Mundo.nl

Mark Simons nam in het voorjaar van 2018 deel aan een radio-interview van Radio El Mundo waarin hij vertelt over Mountain Child Care en de tochten die hij gaat begeleiden dit jaar samen met zijn Nederlandse en Nepalese coaches. Er is deze lente alleen nog 1 plek op de laatste QuestTrek® van mei 2018. In oktober, november en december is er weer plaats. Hier kun je het interview beluisteren.

Benefietavond Van Dromen naar Doen

Op zaterdagavond 1 oktober viert stichting Mountain Child Care haar 5-jarig bestaan. Dat doen we samen met Productiehuis Plezant met een feestelijke benefietavond in de Theaterloods. Onderdeel van de avond is een veiling waarin we 33 dromen en aanbieden, waarmee gasten hun droom in de wereld kunnen  zetten. Dit staat symbool voor ons werk in Nepal. Download hier het programma en het veilingboek.

Tijd: 19.00 -23.00 uur
Locatie: De Theaterloods
Adres: Radioweg 1 (gebouw G),  Radio Kootwijk (Bij Apeldoorn)

Zeer geslaagde trauma verwerkingsmissie in NepalMarianne van Wetter Trauma Relief programme Nepal

Mountain Child Care organiseerde van 10 t/m 20 juli een trauma verwerkingsmissie in Nepal. We willen iedereen hartelijk bedanken voor de bijdragen groot en klein die jullie aan deze missie, financieel of op een andere manier! Mountain Child Care heeft daardoor totaal 90 jongerenwerkers kunnen trainen tijdens drie driedaagse trainingen. Door de actualiteitswaarde en hoge kwaliteit van de trainingen, bleken ze in een sterke behoefte te voorzien.

Oprichter Marianne van Wetter en trauma deskundige Nadja Muller-den Blijker hielden in Kathmandu een Engelstalige blog bij. Marianne van Wetter blikt terug op de eerste driedaagse en tilt en tipje van de sluier op over het geheim van trauma verwerking: druk nare ervaringen niet weg, maar ‘ga er als het ware doorheen’. Nadja Muller—den Blijker volgt met haar post over de tweede dag: het fascinerende omslagpunt waarbij taal- en cultuur barrières wegvallen en deelnemers en trainers in een ‘flow’ komen en sluit af met een blog over de laatste derde dag.

Lees de blog van Marianne van Wetter en Nadja Muller-den Blijker de traumaverwerkingsmissie.

Steun missie voor verwerking aardbeving

Slachtoffers_aardbevingMountain Child Care stuurt begin juni een missie met oprichter Marianne van Wetter en traumatoloog om Nepalese jongeren werkers te trainen in het verwerken van de aardbeving en hun toekomst (opnieuw) vorm te geven. Om deze missie, die we niet uit onze reguliere inkomsten kunnen betalen, zoeken we financiële steun voor het betalen van twee vliegtickets en verblijfkosten.  Je kunt de missie steunen door een gift over te maken op IBAN nummer: NL21 TRIO 0776 4579 85 t.n.v. Stichting Mountain Child Care o.v.v. missie Nepal verwerking aardbeving.

Lees voor meer informatie over de aardbeving in Nepal de nieuwsbrief.

Interview RTV Utrecht met oprichter Marianne van Wetter over aardbeving Nepal

Beeld_Marianne_van_Wetter_RTV-Utrecht28_april_2015Op 25 april trof een zware aardbeving met de kracht van 7.9 op de schaal van Richter Nepal. Meer dan tienduizend mensen kwamen hierbij om. Velen zagen de beelden van prachtige boeddhabeelden te midden van puinhopen, van tienduizenden Nepalezen die buiten slapen uit angst voor een naschok, van verwoeste dorpen gefilmd vanuit de lucht en van rijen lijken buiten een mortuarium dat de toevoer van nieuwe overledenen niet kan verwerken. Mountain Child Care zet haar expertise in om na de eerste periode van noodhulp en rouw, kwetsbare jongeren te begeleiden bij het verwerken van de aardbeving. Oprichter Marianne van Wetter wordt in een TV-uitzending van dinsdag 28 april hierover door RTV-Utrecht geïnterviewd.

Bekijk hier de uitzending.

 

6 juni 2015 Quest Dag Veluwe

Beeld_Flyer_Quest_Dag_6_juni_2015Door te weten wat je drijfveren zijn, ga je opeens een stuk makkelijker kiezen. Bijvoorbeeld voor een studie of baan. Tijdens een Quest Dag leer je jezelf en een groep leeftijdsgenoten beter kennen. Dat doe je op één van de stilste en mooiste plekken van Nederland: de heide bij Radio Kootwijk. In en rond de gezellig ingerichte Theaterloods doe je verrassende oefeningen en coachen jongerencoaches je op jouw (studie)keuze. Dit zorgt voor nieuwe inzichten en creëert helderheid bij het kiezen van een studie of baan. Aan het eind van de dag zeg je met (meer) overtuiging: “Dit is wat ik wil! En zo ga ik het aanpakken!” Je kunt de dag ook gebruiken om te weten of een Quest Trek in Nepal of in Nederland iets voor jou is. De dag wordt georganiseerd door MyQuest, het nieuwe initiatief van de oprichters van Mountain Child Care.

Datum en tijd: zaterdag 6 juni, 10 uur -17.00 uur
Locatie: De Theaterloods, Radioweg 1, Radio Kootwijk, Veluwe.  Gratis vervoer vanaf station Apeldoorn.
Kosten: Nu geen € 75,-  maar € 25,-.
Aanmelden en meer informatie: info@mountainchildcare.org
Download hier de Quest Dag flyer.
Bekijk hier een korte film over hoe Quest Dag er uit ziet.  

 

Mountain Child Care presenteert MyQuest aan Dalai Lama

Dalai Lama

Op 12 mei 2014 presenteerde Mountain Child Care haar nieuwe initiatief MyQuest aan de Dalai Lama tijdens het uitverkochte symposium Education of the heart aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam.  Met MyQuest brengen de oprichters van Mountain Child Care effectieve persoonlijk leiderschapsprogramma’s voor jong volwassenen en young professionals naar Nederland en Europa. De organisatie organiseert Quest Treks® en een opleiding tot  Quest Trek® begeleider en is een platform voor inspirerende voorbeelden. MyQuest ambieert binnen 5 jaar een expertisecentrum te zijn op het gebied van persoonlijk leiderschap en talentontwikkeling voor jong volwassenen en young leaders. Mountain Child Care en MyQuest waren geselecteerd als 12 best practices uit Nederland op het gebied van onderwijsvernieuwing.

Key note speaker was ZH Dalai Lama. Hij lichte zijn visie op onderwijs toe. Andere topsprekers waren Dan Siegel (bestselling auteur van The Mindful Brain en The Teenage Brain), Ian Gilbert (Why do I need a school when I’ve got Google) en Richard Gerver (Creating tomorrow’s schools today), naast een aantal gerenommeerde Nederlandse sprekers uit het onderwijs, de wetenschap en het zakenleven.

Download hier de brochure en poster en poster van MyQuest.

 

Geslaagde kerstpakketten actie Dunlop Conveyor Belt

Eelco de Wal overhandigt cheque aan Mark Simons

Het internationaal opererende bedrijf Dunlop Conveyor Belting uit Drachten, maakt niet alleen kwaliteits lopende banden, maar steunt rond kerst ook een drietal maatschappelijke initiatieven: de voedselbank, een water en educatieproject in Zambia en Mountain Child Care. Oprichter Mark Simons van Mountain Child Care nam op 12 december, een dag na terugkomst uit Nepal, een cheque van €3.010,- in ontvangst uit handen van Human Resources Manager Eelco de Wal. De 350 werknemers konden kiezen uit een kerstpakket of een bijdrage aan één van de drie initiatieven. Het geld wordt besteed om een viertal kansarme Nepalese jongeren tot drie jaar intensief te begeleiden, zodat ze van hun talent hun vak maken.

Geslaagd benefiet en dromenveiling:  Van Dromen naar Doen

Beeld flyer benefiet van Dromen naar Doen

Zaterdagavond 12 oktober organiseerde Mountain Child Care een benefietavond met een bijzonder droomprogramma. Naast een prachtige line-up met onder meer een optreden van Theatergroep Plezant, werden dromen geveild en koppelde een droommakelaar de dromen van gasten. De locatie was al even uniek als de avond; de Theaterloods bij Radio Kootwijk, middenin de uitgestrekte bossen, heideheuvels en zandverstuivingen van de Veluwe.  Het benefiet was op alle fronten geslaagd. De Theaterloods zat bijna vol en de opbrengst van de Dromenveiling met €10.135,- onverwacht hoog. Toch waren het vooral de zichtbare blijdschap van de aanwezigen, de rake teksten en liedjes van Plezant, de workshops en de het bij tijd en wijle hilarische verloop van de dromenveiling die de avond zo geslaagd maakte. Fotograaf Diederik de Klerk schoot een reportage. Milou Sanders en Suzanne Sterk maakten een filmverslag.

Download hier het volledige persbericht.

Met de opbrengst van de avond kunnen Nepalese weesjongeren deelnemen aan het Mountain Child Care programma.

 

Radio interview met oprichters ‘Naar mijn mening’

Op 22 augustus voelde Martine van Woudenberg oprichters Mark Simons en Marianne van Wetter van Mountain Child Care aan de tand over wat hen bezielt, over hun werk en hoe ze hun volle agenda combineren met een jong gezin. Radio90fm. Van Woudenberg stelde de vragen, zij kozen de muziek. Een menselijk portret volgde .

Quest Trek Retreat Mallorca

Locatie: Mallorca, Tramontana massief.

vertrekdatum:  15 t/m 22 september

Stel je voor: acht dagen zon, een heerlijk zwembad, voortreffelijk eten, een persoonlijk leiderschapstocht door de onovertroffen bergen van Mallorca en elke ochtend een yogasessie…barefoot luxury!

Wil je focus krijgen op wat je écht belangrijk vindt in je (professionele) leven en wil je daardoor je persoonlijke effectiviteit vergroten? Wil je inspiratie opdoen om vanuit je hart te werken, terwijl je geniet van de mooie dingen van het leven, dan is deze Quest Trek Retreat Mallorca iets voor jou. Yoga tree heeft Mountain Child Care gevraagd om vanuit  een top locatie op Mallorca deze week vorm te geven. De opbrengst gaat naar Mountain Child Care. Een unieke manier om in Europa te ervaren wat we in Nepal doen. Download hier de Nederlandse flyer en de Engelstalige flyer. Voorpret gegarandeerd.

Quest Trek Vrouwelijk Leiderschap

Locatie: Achterhoek

vertrekdatum:  3 oktober ’s avonds t/m 6 oktober 2013 

Voor wie?
• Voor vrouwen die zich herkennen in een of meer van de volgende vragen
• Sta je voor een belangrijke verandering in je leven?
• Wil je opnieuw je positie bepalen?
• Voel je dat er een discrepantie groeit tussen wat je doet en wie je bent?
• Wil je jezelf meer laten zien?
• Is je leven een zeven, maar wil je naar die negen?
• Ben je nieuwsgierig naar de Quest Trek?
• Of heb je gewoon zin om met ons op pad te gaan?

Wat?
De Quest Trek is een driedaagse trektocht in Nederland waarin je op zoek gaat naar je bezieling.
Deze maak je praktisch door een concreet stappenplan te maken voor de komende vijf jaar.
Vragen over wie je bent, wat je wilt met je leven en hoe je dat in je werk tot zijn recht laat
komen, staan centraal. Je slaapt in prettige Bed & Breakfasts.

Kosten
De kosten voor deze trek bedragen € 495,-­ voor particulieren en €850,-­ voor bedrijven. Deze
bedragen zijn inclusief logies en eten.

Download hier de flyer.

Benefietavond van Dromen naar DoenBeeld flyer benefiet van Dromen naar Doen

Locatie: Theaterloods Radio Kootwijk, Hoge Veluwe.

Datum:  12 oktober, 19.30 -23.30 u

Beleef een verrassende droomavond waarin jij de jongeren van Mountain Child Care helpt van hun dromen waarheid te maken! Geniet op toplocatie De Theaterloods in Radio Kootwijk van muziektheater, een dromenveiling, dromenmakelaars en alles wat je nodig hebt om dromen te realiseren.

Reserveer nu een kaart via info@ mountainchildcare.org en maak (je) dromen waar. Kaartenkosten kosten €100,-. Na aanmelding ontvang je een sponsorkaart en een veilingboekje.

ben je nieuwsgierig naar deze bijzondere avond, download dan de flyer voor het programma en aanbiedingen uit de dromenveiling.

Fitte Quest Trekker organiseert survival run en buitensportacties voor MCC

Quest Trekker Else de Feber (28) die in Nederland met plattelandsjongeren werkt en voor Flowreizen buitensportvakanties begeleidt voor mensen met een lichte verstandelijke beperking, vertrekt begin mei met Mountain Child Care naar Nepal. Ze organiseert onder andere op 5 mei 2013 een survival run in Oldenzaal, een buitensportdag in Duitsland en een inspiratiewandeling in Twente om haar reis en die van 6 kansarme Nepalese jongeren te verdienen. Fitte dame! Ze gaat als assistent begeleider mee om ervaring op te doen met ervaringsgericht leren en persoonlijk leiderschapsontwikkeling bij jongeren. Else werkt al vele jaren in de buitensport met speciale doelgroepen, als trainster en jongerenwerkster. Deze ervaringen zullen haar ondersteunen bij de begeleiding van de Questtrek. In Nederland kan ze haar talent inzetten door voor bedrijven die haar sponsoren een (teambuilding)training aan te bieden. In haar zelf geproduceerde folder lees je meer over het inititief van deze ondernemende dame.

Kennismaken met Mountain Child Care: artikel over talentgerichte invulling van maatchappelijke stage door 18 scholieren van daltonschool Helen Parkhurst in Almere 

18 scholieren van het Helen Parkhurst  kiezen na een kennismakingsles om hun maatschappelijke stage voor Mountain Child Care te doen. Het HP is een Dalton School in Almere die innovatie niet schuwt. De scholieren kiezen hun stage vanuit hun talent en dat levert natuurlijk veel creatieve vondsten op. Bijvoorbeeld een korte film waarin scholier Art van Zuuk Quest Trekker Pepijn Hammecher en oprichter Mark Simons aan de tand worden gevoeld over hun motivatie. Wil je ook een maatschappelijke stage doen bij MCC? Leuk! In de  algemene omschrijving staat beschreven hoe het in zijn werk gaat. 


Mountain Child Care voorgedragen als goed doel

Vrienden van Mountain Child Care Kristine Steenbergh en Marike Brijder dragen Mountain Child Care  voor als goede doel van het jaar van Kinderopvang Ludens. Zoek de overeenkomsten in de manieren van werken.

 


Een U-bocht in de bergen, artikel in SN 1 maart 2013

Journalist Lisanne van Sadelhoff interviewt oprichter Mark Simons voor het Straat Nieuws. Het gesprek op pagina 4 en 5 gaat over de doelstelling, de methode en de verrassende wending die het leven van Sujit Ramtel maakte.

Artikel Talententocht in de Himalaya in Happinez nr. 1 2013

Tijdschrift Happinez plaatste een artikel over de Quest Treks in de Himalaya Mountain Child Care in het eerste nummer van 2013 en doneert 10% van de opbrengst van de Happinez webwinkelaan Mountain Child Care. Als je toch van plan was een abonnement, CD, schaal, of bijvoorbeeld een prachtige ketting te kopen, doe het NU.  De opbrengst wordt besteed bij een Fair trade atelier in Nepal aan het vervangen van versleten rug- en slaapzakken. Deze zijn inmiddels aangeschaft en gebruikt. Ze zijn mooi en sterk. Happinez bedankt!

Artikel Toekomst Dromen in Happikidz october/november 2012

Op verzoek van de Happinezredactie hield oprichter Mark Simons een dagboek bij van een Quest Trek.

 

“Come to the edge” Benefiet avond brengt €904,- op

en bewijst dat de spirit van Mountain Child Care Nepal een mooi feestje op kan leveren. Alle deelnemers en Christianne Sinoo in het bijzonder: hartelijk bedankt voor jullie feestelijke bijdrages.   De “Come to the edge” benefiet avond in Club Lite Amterdam, ontstond als afsluiting van haar bijzondere stage. Ze schreef’ ‘ om mijn stage van zeven maanden bij een fantastische organisatie goed af te sluiten organiseerde ik een benefietavond. Ik wil vieren dat Mountain Child Care bestaat en met mensen delen wat deze stage voor mij heeft betekend. Ik zou graag de “geest” van Mountain Child Care laten doorklinken op deze avond. De opbrengst gaat volledig naar Mountain Child Care zodat een aantal Nepalese wees-  en voormalig straatjongeren à €250,- p.p. kunnen deelnemen aan een intensief persoonlijk leiderschapsprogramma. De vernieuwende methode geeft de jongeren de kans om hun talenten te ontdekken en ze boren hun motivatie aan om hier werk van te maken. Het wordt een avond met yoga, Dhal Baat (Nepalees gerecht), live muziek, veel dansen, vragen, reflectie, verbondenheid en creativiteit! Wil je ook komen om Mountain Child Care te vieren en bij te dragen aan het inspirerende en warmhartige werk van Mark, Marianne, Elina, Dilip, Sudip en Kiran!? Meld je dan aan. (Voor yoga en mee-eten is reserveren verplicht). 

Hoe het begon Begin februari, dit jaar, begon ik met mijn stage bij Mountain Child Care. Net toen ik had besloten om niet meer te gaan piekeren over het vinden van een toffe stageplek en ik moest vertrouwen dat er iets op mijn pad zou komen dat bij me zou passen, kwam Mountain Child Care, zonder enig zoeken, naar mij toe. Via het world wide web. Op zoek naar een plaatje van de “U” van Theory U (www.theoryu.com) kwam ik op de website van Mountain Child Care terecht. Uit nieuwsgierigheid bekeek ik het filmpje. Ik was meteen verkocht. De volgende dag mailde ik Mark en Marianne. Maanden gingen voorbij, want zij zaten in Nepal,  maar uiteindelijk na een telefoongesprek en een ontmoeting was het duidelijk dat het klikte. Ik begon in Nederland en ging voor twee en een halve maand mee naar Nepal!!

Het werk in Nepal heeft mij geholpen om mijn dromen en mijn talenten ook waar te gaan maken. Dichtbij de jongeren, fysiek bezig zijn op hoge toppen in Nepal, reflecteren, spelen, loslaten en durven! Jongeren stimuleren en de ruimte geven om zich te openen en zichzelf te laten zien in een veilige setting. Dat is wat ik wil en de skills om dat te doen, heb ik bij Mountain Child Care, in Nepal verder ontwikkeld.

Come to the edge, he said

We are scared, they said

Come to the edge, he said

They came, he pushed them, and they flew

Guillaume Apollinaire

P.s. dit is de poster:

 Flyer benefiet 'Come to the edge'

 

Voornaam + achternaam

E-mail

Onderwerp

Bericht

Aanvragen