BESTUUR

Voorzitter, Drs David Vriesendorp

David was algemeen directeur van Amnesty International Nederland en directeur van SOS-Kinderdorpen Nederland. Hij is nu voorzitter van de Raad van Toezicht van Plan Nederland en directeur van adviesbureau Eb & Vloed, dat ondernemers door het woelige water van het ethisch ondernemen loodst.

“David Vriesendorp, geboren op rivierklei ten westen van Utrecht kort na de Tweede Wereldoorlog. Vader van drie grote zonen en nog immer gelukkig getrouwd met mijn jeugdliefde.

Kinderen speelden in mijn directeurschap van SOS-Kinderdorpen een grote rol en ook nu nog steeds als voorzitter van de raad van toezicht van Plan Nederland. We lenen de aarde van onze kinderen, ook van de weeskinderen in Nepal. We moeten doen wat we kunnen om de wereld wat beter te maken. ”

Secretaris, Patrick Kemps

Administratief coördinator toptennis bij de KNLTB, mede-oprichter van de cateraar de Smakelaardij en oud-coördinator en begeleider van Cirkel Holland: vakanties voor jongeren, alleengaanden en eenoudergezinnen.

“Uit het Cirkel Holland hart en vanuit de Smakelaardij-papillen ben ik er van overtuigd dat een ‘food for thought’ met Mountain Child Care een stap verder kan betekenen in het leven van de Nepalese jongeren!”

Penningmeester, Drs Mark van der Graaf

Adviseur op het gebied van fusies en samenwerkingsverbanden tussen ziekenhuizen en voormalig Principal bij Boston Consultancy Group, een internationaal adviesbureau gespecialiseerd in strategische vraagstukken.

“Mountain Child Care spreekt me aan omdat het drie dingen bij elkaar brengt die voor mij belangrijk zijn: eigen initiatief, investeren in mensen en passie voor bergwandelen. M en m zetten zich met hart en ziel in om deze weeskinderen zelfstandiger te maken en doen dat op een creatieve, innovatieve manier die uitgaat van wederzijdse uitwisseling. Daarnaast een gevoelsmatiger drijfveer: Nepalese kinderen zouden allemaal de kans moeten hebben de bergen van Nepal te zien!”

Lid, Hannah Schröder,

oprichter communicatiebureau Brand! “Na mijn studie Communicatiewetenschap aan UvA werkte ik bij een reclamebureau in Amsterdam en vervolgens bij VNU Tijdschriften. Daarna heb ik brandonline opgericht om met kundige freelancers mee te denken over nieuwe concepten op gebied van tijdschriften, over positionering van merken en merkidentiteit. Hoewel ik dit nog steeds een uitdaging vindt, werk ik tegenwoordig vanuit een diepgaander benadering. Communicatie gaat in mijn ogen namelijk niet over bereikscijfers, maar over bereiken van mensen en over luisteren. Verder doceer ik yoga. Ik probeer not just to talk life, but to walk it.”

Lid, Sander Tideman,

Sander Tideman heeft als missie om leiderschap te ontwikkelen bij mensen die een positief verschil willen maken voor een duurzame wereld. Hij wordt daarin geïnspireerd door Oosterse culturen, met name het Himalaya-gebied waar hij sinds vele jaren actief is o.m. door het initiëren van hulpprojecten en leiderschapsreizen. Na het doorlopen van een carrière als internationaal jurist en bankier, waarvan negen jaar in Azië, doet hij dat via consulting, onderzoek en ondernemerschap. Hij is verbonden aan Nyenrode Business Universiteit als Assistent Professor Duurzaam Leiderschap en Governance.

 

Voornaam + achternaam

E-mail

Onderwerp

Bericht

Aanvragen