sponsors

SPONSOREN

Veel dank gaat uit naar onze sponsoren, die ons allen op hun jullie manier steunen. Bedankt voor jullie financiële support, jullie kennis, vertrouwen, inspiratie en bijdragen aan het bestaan van stichting Mountain Child Care.

Trekt het je om ook het bijzondere jongerenwerk van een stichting te steunen en heb je graag persoonlijk contact met de intitiatiefnemers? Neem dan contact op met Mark Simons of Marianne van Wetter voor een kop koffie en een goed gesprek. Ze houden van co-creëren.  Als Vriend van Mountain Child Care word je deel van een groeiende beweging die vertrouwen durft te geven aan jongeren die hun eigen toekomst vormgeven. Ook aan Nederlanlandse jongeren. Daarvoor organiseert Mountain Child Care samen met MyQuest  ook QuestTreks® voor scholen, scholieren en studenten. Bijvoorbeeld in het kader van internationalisering of Loopbaan ondersteuning (LOB) of voor jongeren die zinvol vrijwilligers werk willen doen in Nepal en zich voorbereiden op studiekeuze of arbeidsmarkt. Daarmee maken ze ook de QuestTreks® mogelijk voor Nepalese wees- en voormalig straatjongeren.

 

logo_De_Theaterloods150X300pxl“Wat is voor jou werkelijk van waarde in werk, leven en liefde?” Eén van de leidende vragen in de De Theaterloods waar je met kunst, cultuur, natuur en wetenschap wordt geïnspireerd en uitgedaagd. . Een industrieel monument op het terrein van Zendstation Radio Kootwijk dat werd verbouwd tot een sfeervolle plek te midden van een uitgestrekt natuurgebied. Een kuuroord voor de ziel en de zaak met inspiratiefestivals en bijzonder heidagen voor organisaties. Wat is werkelijk van waarde? Voor ons als team van De Theaterloods is dat zeker het werk dat Mountain Child Care doet. Niet alleen het resultaat maar ook de manier waarop, de mensen die er aan meewerken. Daarom sponsoren wij graag en met volle overtuiging Mountain Child Care.

” We leven tegenwoordig in een wereld die vol leugens is, terwijl ware talenten en de mooiste dromen niet aan het licht komen. MCC opent ogen voor het mooie, voor de kansen die er zijn. En voor onszelf, zodat we onze talenten kunnen zien en gebruiken. Dat werk is zo belangrijk….!”   Ted van den Bergh, directeur Triodos Foundation.

 

Net4kids wil kinderen op een duurzame manier van kansarm naar kansrijk helpen. Samen met lokale partners werkt Net4kids samen om kinderen een kans te geven op een beter leven. Mountain Child Care biedt straatkinderen die kans, een mogelijkheid om zichzelf te ontplooien, en een bijzondere ervaring op te doen om zelfvertrouwen te kunnen ontwikkelen dat juist deze kinderen zo hard nodig hebben.

 

Logo WWvK

De stichting WereldWijd voor Kinderen (WWvK) wil voor kinderen, overal op aarde, een liefdevol opvoedingsklimaat scheppen met volop ontwikkelingskansen. Zij legt zich toe op het verbeteren van voorzieningen zoals voeding, gezondheidszorg, onderwijs, speelmogelijkheden en sociale zekerheid. De uiterst nijpende situatie, vooral voor de kinderen die dit betreft, in Nepal heeft WWvK ertoe gebracht Mountain Child Care te ondersteunen.

“ICM Opleidingen en Trainingen steunt MCC trouw met een financiële bijdrage. Dit doen wij omdat wij het een prachtig en uitdagend project vinden wat uitgevoerd wordt door bijzondere en dappere mensen. En natuurlijk omdat het in het verlengde ligt van onze missie: mensen laten groeien!” Harrie-Peter Roefs, directeur ICM Opleidingen en Trainingen. 

 

Logo_Molenaars_Kinderfonds

“Het Molenaars Kinderfonds (MKF) financiert kleinschalige projecten die het leven van kinderen beter en aangenamer maken. Kinderen zijn krachtig, maar vaak zijn er omstandigheden die het kind belemmeren zich te ontplooien. Ons doel is om mogelijkheden voor kinderen te creëren waardoor zij weerbaar, zelfstandig en minder afhankelijk worden. Het is hierbij belangrijk dat het project door de gemeenschap ter plaatse wordt opgezet en/of gedragen. Mountain Child Care helpt Nepalese jongeren om hun eigen toekomst in de hand te nemen en dit sluit aan bij ons doel. Dat hierbij hun doelstelling is om in 2018 een volledig Nepalese staf te hebben, sluit aan bij ons idee over exitstrategie. Dit is voor ons een reden om de eerste volledig Nepalese Quest trek financieel te ondersteunen. Lees hier het verslag van deze Quest Trek, geschreven door onze Nepalese jongerencoach Bipana Dhimal.”

Schouten Global en Mountain Child Care hebben een band met elkaar, die voortvloeit uit het feit dat we ons allebei richten op de ontwikkeling van mensen.
 Zoals wij al sinds 1980 bezig zijn met de ontwikkeling van mensen en organisaties, zo vergroot MCC sinds een aantal jaren de toekomstkansen van Nepalese straatjongeren door onder andere coaching. Zodat ze kunnen meedoen en meetellen in hun gemeenschap. Schouten Global heeft de oprichter Marianne van Wetter daarom ook graag gesponsord om de coachopleiding  ‘Co-Active Coaching’ te volgen. Co-Active Coaching staat net als MCC ervoor, dat het geloven in en bouwen op je eigen talent de mens en de wereld sterker maakt.” Mareike Webersen.

logo Mahamata nieuw zonder reknr witGeestelijk welzijn is voor iedereen belangrijk. Disbalans wordt moeilijk herkend en het effect hiervan vaak onderschat door de omgeving.  Kinderen en volwassenen met trauma’s door bijvoorbeeld oorlogssituaties of, zoals in Nepal aardbevingen, hebben recht op professionele ondersteuning. Stichting Maha Mata Nederland heeft een fijne, zinvolle samenwerking met Mountain Child Care, een ervaren groep mensen die met liefde, aandacht en kennis van zaken hulp biedt.

” Talentontwikkeling biedt jongeren en ouderen nieuwe perspectieven voor hun toekomst. Weten wie je bent, waar je talenten liggen geeft energie en handvatten om actief je eigen toekomst vorm te geven, Juist bij kinderen die geen vanzelfsprekend vangnet hebben is dit enorm waardevol. Prachtig werk wat jullie doen! Mooi om hier middels het aanbieden van een leergang ‘Talent in Beeld’ aan bij te dragen.” Brenda Vos.

Vriend van Mountain Child Care Anna Marca: ” Voor mij ligt de kracht van  Mountain Child Care in hun vermogen om de glans van wat jongeren van binnen hebben naar buiten te laten komen, zodat ze kunnen stralen, naar zichzelf en naar hun omgeving.Vanuit die innerlijke glans en wijsheid hebben ze de mogelijkheden om voor hen de goede dingen te doen al op jonge leeftijd waardoor ze al jong een leven lang kunnen terugvallen op hun eigen basis. Dat is wat MCC stimuleert en naar het licht probeert te krijgen.”

Quester Jochem:” Ik draag Mountain Child Care een warm hart toe. Ten eerste door de enorme liefde en kracht die Mark, Marianne en de Nepalese begeleiders uitdragen richting de Nepalese jongeren. Dat inspireert hen en mij enorm. In de tweede plaats doordat ze jongeren aanzetten tot dromen. Jongeren laten denken over de mogelijkheden die hun talenten bieden, is in mijn ogen een van de mooiste dingen die je een mens kunt geven. Al met al weet Mountain Child Care in korte tijd veel uit de jongeren te halen, puur door te vertrouwen op wat iedereen bezit: talent, wilskracht en creativiteit.”

Quester Pepijn: ”Werk maken van je talent lijkt in essentie misschien simpel: ga gewoon iets doen dat je leuk vind en waar je goed in bent. In de praktijk blijkt dit niet zelden knap lastig. Ik vind het mooi dat Mountain Child Care aan jongeren een ervaring biedt,  waarin voelbaar wordt dat ze meer in huis hebben dan ze van zichzelf vaak denken. Voor velen wordt inzichtelijk hoe ze hiermee aan de slag zouden kunnen gaan. Dat werkt inspirerend en ook motiverend. Er ontstaat dan ruimte voor iets nieuws, voor verandering. De stichting begeleidt hen vervolgens individueel in het realiseren van de gewenste verandering. Dat vind ik waardevol en maakt dat ik de stichting steun en een warm hart toedraag.”

Quester Lizzy: “Ik ben vijf weken met Mountain Child Care mee geweest naar Nepal. De vijf weken in Nepal waren wonderbaarlijk inspirerend, motiverend en zelfs magisch: een ervaring die ik nooit zal vergeten. Ik probeerde alle nieuwe dingen die ik zag, hoorde, rook en ervoer te begrijpen. Het programma, met haar mentale en fysieke uitdagingen, en de cultuurverschillen, zetten mij aan het denken over anderen maar vooral over mezelf. Ik heb (mede voor mijn studie) filmmateriaal gemaakt voor een documentaire/filmrapportage hierover. Het was een grote uitdaging om het proces van de drie jongeren die ik gevolgd heb met camera vast te leggen, maar een mooiere omgeving had ik me niet kunnen voorstellen. Prachtig om te zien dat een programma op zo’n bijzondere wijze de horizon kan verbreden van zo veel verschillende jongeren!”

 

Quester Janneke: ”Tijdens het lopen gaan al je zintuigen open, je bent zelf de zoeker die middels de  oefeningen en in de communicatie een bedoeling aangereikt krijgt om een volgende stap te zetten. Je voelt waar je verantwoordelijkheid ligt, je innerlijke kracht en de inspiratie om een volgende stap te zetten richting je bestemming. De coaches zijn puur, neutraal, nieuwsgierig en ondersteunend op maat. Er wordt niets opgelegd, je bepaalt zelf je weg. De tocht werkt als een ‘spiegeltje’ waardoor ik weer verder kan.”

Verder gaat veel dank uit naar:

Edward Wielens, voor zijn genereuze aanbod om Mark’s salariskosten en de vluchttickets te bekostigen tijdens de pilot van april t/m juni 2011.

Hans Edens, die in barre koude 144 kilometer schaatste op de Weissensee voor Mountain Child Care en 3 kilometer hard liep om zijn tenen weer doorbloed te krijgen en iedereen die hem sponsorde. Klik hier voor zijn verslag.

Myrna Looise, die haar vrienden en familie niet vroeg om cadeaus maar om een financiële bijdrage voor het KWF en Mountain Child Care.

En vele, vele anderen.

 

Voornaam + achternaam

E-mail

Onderwerp

Bericht

Aanvragen