4 goud design

Ga met school naar Nepal

en doe een QuestTrek® als Maatschappelijke Hoogtestage

Mountain Child Care neemt Nepalese tieners zonder ouders mee op een zesdaagse QuestTrek®. Tijdens deze tocht gaan de jongeren op zoek naar hun eigen talenten. Als school kunt u een leerling (of docent) laten deelnemen aan deze QuestTrek®. De scholier is niet alleen bezoeker, maar deelt zijn of haar unieke ervaring met de weeskinderen.

Een school wil dat haar leerlingen bewuster worden van de wereld om zich heen. Hoe leven leeftijdsgenoten in de rest van de wereld? Hoeveel kansen heeft een scholier in Nederland en welke heeft een wees in Nepal? Hoe zit het met de welvaartsverdeling? Al deze en andere vragen komen aan bod tijdens de maatschappelijke hoogtestage van Mountain Child Care.

Tijdens het verblijf krijgt de scholier een camera ter beschikking om een film te maken. Deze film wordt na terugkomst op school gepresenteerd aan medescholieren. De medescholieren kijken dus letterlijk door de ogen van de leerling die de film geschoten heeft. De kracht van deze werkwijze is dat leeftijdsgenoten op een doeltreffender manier het verhaal kunnen overbrengen aan medeleerlingen dan een volwassene.

Voor een school is het meedoen aan de maatschappelijke hoogtestage van Mountain Child Care een uitgelezen mogelijkheid om het als project schoolbreed te dragen. Vakken als aardrijkskunde, maatschappijleer, economie en CKV kunnen vakoverstijgend verschillende facetten behandelen. Daarnaast kunnen de leerlingen zelf een inzamelingsactie organiseren om de reis te bekostigen en daarmee zes Nepalese jongeren zonder ouders ‘hogerop te helpen’. Geïnteresseerde scholen kunnen voor inspirerende ideeën contact opnemen met initiatiefnemer Mark Simons.

Dit uitwisselingsprogramma zal een onuitwisbare indruk op alle deelnemers maken en zal menigmaal het begin zijn van bijzondere vriendschappen.

  • - Kosten: 1.950 euro. Met dit bedrag maak je het mogelijk dat één voormalige straatjongere of  jongere zonder ouders mee kan op QuestTrek® en daarna drie jaar lang wordt begeleid in een loopbaantraject. Daarnaast ga je zelf op QuestTrek in Nepal. We moedigen jongeren aan om het bedrag voor de QuestTrek® bij elkaar te krijgen door een sponsoractie te organiseren. Het is makkelijker en leuker dan je denkt en het motiveert je voor je reis. Hoe je dit doet, lees je in de Quest Trek Kit. Het bedrag is exclusief een vliegticket.
  • - Een leraar of ouder kan tegen kostprijs de leerling begeleiden.
  • - Leeftijd: 17 tot en met 23 jaar
  • - Goede kennis van het Engels is verplicht
  • - Geschikt voor middelbare scholen, MBO’s, HBO’s en universiteiten die geïnteresseerd zijn in culturele uitwisseling en op zoek zijn naar een nieuwe bestemming voor hun jaarlijkse sponsoractiviteiten
  • - Voor ouders: je zoon of dochter kan ook zelf aan deze onvergetelijke QuestTrek® deelnemen voor 1.950 euro. Van dit bedrag kan ook één Nepalese jongere zonder ouders deelnemen aan de QuestTrek®. Bekijk hier hoe het werkt.

Interesse of vragen? Download the Quest Trek Kit óf mail of bel Mark Simons.

Voornaam + achternaam

E-mail

Onderwerp

Bericht

Aanvragen