STAP 2: QUESTTREK®

De QuestTrek® Nepal is een zesdaags persoonlijk leiderschapsprogramma’s in de Himalaya. Mountain Child Care organiseert deze voor Nepalese jong volwassenen die leven in kinderhuizen en Nederlandse jongeren. Al deze jongeren willen een andere cultuur en hun eigen drijfveren ontdekken en hun potentie vergroten. Mountain Child Care zet haar expertise in om hen in Nepal te laten ontdekken wat voor hen werkelijk van waarde is in werk en leven. Het gebruik van de overweldigende natuur en innovatieve technieken als ervaringsgericht leren, Theory U, Motiverende Gespreksvoering en Co-Active® coaching, werkt duurzame gedragsverandering in de hand. En authentiek leiderschap. Voor de Nepalese deelnemers is de trektocht, een QuestTrek®, de start van een intensief coachingstraject van een jaar, dat ook een na-traject bevat genaamd QuestTribes. Zo kunnen ze zelfbewust en goed voorbereid deelnemen aan de maatschappij als ze hun tehuis gaan verlaten. Voor de Nederlandse deelnemers zijn de tocht en het bijbehorende coachingsprogramma een uitgelezen kans om unieke talenten en passies uit te bouwen tot sterktes. Door de intensieve kennismaking met jezelf, Nepalese jongeren en de totaal andere cultuur is de QuestTrek® voor velen een life changing experience.

Tijdens de QuestTrek® maken de jongeren een persoonlijk ontwikkelingsplan voor hun tijd na de QuestTrek®. Ze werken daarbij aan individuele vragen als: wie zijn zij en wat willen en kunnen ze daarmee nu eigenlijk in hun leven? De QuestTrek® wordt begeleid door professionals.

Ter ondersteuning wordt gebruik gemaakt van de Theory U van dr. C. Otto Scharmer (www.theoryu.com). Deze theorie is gebaseerd op de ervaring dat ‘alle grote ontdekkingen uit een grote innerlijke reis komen’.

Een schematisch overzicht van het U-proces:

Deelnemers uit Kathmandu trekken door Helambu, een berggebied dat op een uur rijden van de stad ligt. Jong volwassenen uit regio Pokhara lopen de bekende Gorepani trail of de authentieke Panchase trek. Deze treks voeren door het Anapurna Massief. De Panchase start vanuit Pokhara, de Gorepani trail is in anderhalf uur rijden bereikbaar.

Voornaam + achternaam

E-mail

Onderwerp

Bericht

Aanvragen