Steun de wederopbouw van Nepal  
Kunt u deze email niet goed lezen?
Bekijk hem in uw browser.
Nepal schudt op zijn grondvesten
Utrecht 28 april,

Beste betrokkenen,

25 april trof een zware aardbeving met de kracht van 7.9 op de schaal van Richter Nepal. Jullie hebben wellicht de beelden gezien uit Nepal van prachtige boeddhabeelden te midden van puinhopen, van tienduizenden Nepalezen die buiten slapen uit angst voor een naschok, van verwoeste dorpen gefilmd vanuit de lucht, van rijen lijken buiten een mortuarium dat de toevoer van nieuwe overledenen niet kan verwerken en van bergbeklimmers in de sneeuw die F@#$-roepend vluchten naar een veilige plek die er niet is omdat alles schudt.Wat er in Nepal is gebeurd en nog steeds gebeurt, laat zich niet voorstellen. Wij hebben vanuit Utrecht continue contact met onze staf in Nepal en krijgen een klein kijkje in de complexiteit en heftigheid van de menselijke drama’s die er zich voltrekken. Ook uit Nederland ontvangen we veel berichten en vragen. De aardbeving schokt de hele wereld. Wij zijn blij met de aandacht voor het land. Die is echt nodig. Met deze mail willen wij jullie informeren over de situatie in Nepal –voor zover wij deze kunnen overzien- en ook over wat de weerslag van de aardbeving is op ons werk. Daarnaast willen we je de mogelijkheid geven iets te doen.

Wat kun je doen?
Optie1. De wederopbouw steunen door een gift over te maken aan Giro 555
Optie 2. Een onderdak aan te bieden in Kathmandu voor onze senior jongerencoach Dilip Shrestha, zijn vrouw Urjana zijn moeder Laxmi, zijn vader Loknath en zijn oma Asta Kumari. Lees hieronder meer over hun situatie. Mail je tips naar:  info@mountainchildcare.org of post een bericht op onze Facebookpagina.
Optie 3. Een bijdrage doen voor de wederopbouw van het huis van onze senior jongerencoach Dilip via Triodosbanknummer: NL21 TRIO 0776 4579 85 t.n.v. Stichting Mountain Child Care o.v.v. bijdrage Nepal wederopbouw huis Dilip.   
Optie 4. Een bijdrage doen voor de verwerking van de aardbeving en het werken aan een kansrijke en positieve toekomst in Nepal voor onze jonge deelnemers en toekomstige  Nepalese deelnemers. Dat kan op Triodosbanknummer: NL21 TRIO 0776 4579 85 t.n.v. Stichting Mountain Child Care o.v.v. bijdrage Nepal verwerking en toekomstperspectief. 

Situatie in Nepal
Er zijn bijna 4.000 mensen overleden. Veel (schokkend) beeldmateriaal komt uit hoofdstad Kathmandu. Langzaam wordt echter duidelijk dat het grootste drama zich afspeelt op het platteland. Een Nepalese medewerker van Save the children meldde gisteren dat in het district Gurka 80% van de huizen zou zijn verwoest. Zendmasten zijn omgevallen. Mobiele telefonie is vaak onmogelijk. Het land heeft nu behoefte aan verplegend personeel, artsen en reddingswerkers en herstel van infrastructuur. Daarna zal een periode van rouw ingaan en daarna zal er voorzichtig weer naar de toekomst worden gekeken. We willen dit laatste proces vanuit onze expertise aandachtig begeleiden voor de jong volwassenen zonder (goede band met hun) ouders die in ons programma zitten en voor hen die met ons op Quest Trek® gaan. Hoe is het met ons?
Onze teamleden zijn in leven en in goede gezondheid. Van de partnerorganisaties die we hebben bereikt, weten we dat alle jongeren en medewerkers in veiligheid zijn en de meeste gebouwen in tact. Van één organisatie hebben we vernomen dat een jongen is overleden. Hij nam niet deel aan ons programma. Onze Nepalese staf is geschokt, maar in veiligheid. Dilip Shrestha, onze senior jongeren coach heeft zijn tante waarschijnlijk verloren. Zij ligt bedolven onder puin. Daarnaast is zijn huis ingestort en onbewoonbaar. Hij woonde er met zijn vrouw, ouders en oma. Hij woont nu met hen onder een zeiltje op een kamp acht kilometer buiten Kathmandu. Stagecoördinator Prakash Pant en jongeren coaches Bipana Dhimal en Sudip Lingthep zijn intens verdrietig, maar veilig. Ook oud-medewerkers Kiran Khadgi en Elina Nakarmi zijn in veiligheid. Onze Nederlandse programma manager Hedda Steenhauer is met haar kinderen (8 weken en 2 jaar) per militair vliegtuig gerepatrieerd en komt morgen aan in Nederland. Samen met SOS International hebben we tickets voor onze drie Nederlandse Questers kunnen regelen. Ze werken als vrijwilliger/stagiaires voor ons in Nepal. Ze komen woensdag aan op Rotterdam Airport. De geplande training voor partnerorganisaties van 30 april en 1 mei en de Quest trek van 4 t/m 9 mei worden verplaatst naar het najaar. Mede-oprichter Marianne van Wetter zou daarvoor woensdag afreizen naar Nepal. Mede-oprichter Mark Simons was op 12 april al teruggekeerd uit Nepal. Door de chaos na de aardbeving is nog niet bekend of het kantoor van Mountain Child Care in tact is. In overleg met ons teamleden, zal de coaching en het stageprogramma na een periode van rouw worden hervat. De eerst volgende Quest Treks® vinden plaats in de maanden oktober, november en december 2015. De selectieprocedure voor stagiaires (psychologie of toegepaste psychologie) die in Nepal vanaf september 2015 willen meewerken aan het oriëntatie- en stageprogramma van Mountain Child Care is gestart. Nederlandse jong volwassenen die in het najaar op Quest Trek® willen, kunnen een informatiepakket aanvragen door te mailen naar info@mountainchildcare.org. Zij maken daarmee een life changing programma mogelijk voor wezen, voormalig straatjongeren en zichzelf.

Onze gedachten zijn nu vooral met de slachtoffers, nabestaanden en zij die keihard moeten vechten voor hun bestaan.

Marianne van Wetter en Mark Simons,
Oprichters.
 


   
 
Copyright © 2015 Mountain Child Care 

Contact gegevens

Mountain Child Care
Oudwijkerveldstraat 84
3581 JN Utrecht
06-40 21 98 30

Email: info@mountainchildcare.org
Website: www.mountainchildcare.org
Twitter: mountnchildcare
Facebook:  MountainChildCare