YIPPIE ik werk in Nepal! * QuestTrekdata 2016 * Sponsoren gezocht voor banenprogramma

In deze nieuwsbrief drie onderwerpen:

1. de vertrekdata van de QuestTreks® Nepal in 2016,

2. sponsoren gezocht voor job matchmaking programma.

3. “Yippie, ik werk in Nepal!” een blog programma manager en coach Hedda Steenhauer van Mountain Child over haar werk in Nepal.

1. Vertrekdata QuestTreks 2016

IMG_0933
Voorjaar

Quest Trek 1: 9 april t/m 14 april [vol], QuestTrek 2:  2 mei t/m 7 mei [meivakantie, bijna vol], QuestTrek 3:  13 mei t/m 18 mei

Najaar
Quest Trek 4  21-26 november , QuestTrek 5: 2 t/m 7  december, QuestTrek 6: 13 t/m 18 december.

De data voor 2017 en groepen zijn op aanvraag beschikbaar. Heb je een vraag of wil je meer informatie? Stuur even een mail naar Mark Simons. Hij helpt je graag.

 2. Sponsoren gezocht voor job matchmaking programma.

Minita_maharjan_found_work_at_one2watch

Minita Maharjan vond na een wervelende stage een baan als office manager bij One2Watch.

Mountain Child Care is op zoek naar grote sponsoren die het job matchmaking programma willen ondersteunen. Dit programma bestaat er uit dat we de jongeren niet langer helpen aan een stage, maar aan betaald werk. Uit onderzoek dat we hebben laten doen blijkt dat de jongeren na de QuestTrek behoefte hebben aan intensievere coaching en betaald werk. Mountain Child Care stelt zich tot doel om jaarlijks 33 gemotiveerde jongeren aan een baan te helpen die past bij hun talent. Dat betekent voor de stichting dat we gaan investeren in drie extra medewerkers. Twee extra coaches en een job matchmaker. De huidige stagecoördinator, Prakash Pant, wordt ook job matchmaker en bemiddelt tussen de jongeren en bedrijven.

-      33 banen in 2016 voor Nepalese wees en –voormalig straatjongeren kost: totaal €7.475,-

-      Intensievere coaching door twee extra jongerencoaches kost totaal €10.750,- per jaar.

De opbouw van deze bedragen is uitgewerkt in een gedetailleerde begroting en op aanvraag beschikbaar. Geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd om contact op te nemen met directeur/oprichter Mark Simons.

Het job matchmaking programma maakt deel uit van het (nieuwe) beleidsplan 2016-2018 van Mountain Child Care.

 

 

 3. “YIPPIE, ik werk in Nepal!”, blog van programma manager Hedda Steenhauer

IMG_1285

Programma manager en coach Hedda Steenhauer (links) met zoon Pelle op de arm aan het einde van QuestTrek 2 2016 met jongeren van CWCN en House With Heart en Questers Silke, Jord en Yiri.

 

Namaste,

Als ik op kijk zie ik een dansende Prakash, Leeza en Dilip, onze Nepalese coaches. Ze hebben stuk voor stuk een grote glimlach op hun gezicht. Ik denk bij mezelf: wat een geweldige baan heb ik! Wat gaaf werk doen we toch! We hebben een inspirerende dag met Yippies er op zitten. Yippies zijn jongeren van het internationale YIP (Youth Initiative Programme).

Vrijwilliger Silke Lauteslager voorkomt dat een Yippie kraanwater drinkt ;-) . Herstel: Silke Lauteslager en een Yippie wisselen vertrouwensoefeningen uit.

Ideeën en activiteiten uitgewisseld over persoonlijke groei, hoe jongeren te bereiken en ze te begeleiden in het vinden van antwoorden op moeilijke levensvragen. Want als we goede coaches willen zijn voor de Nepalese jongeren dan is het belangrijk dat we aan onze eigen coachingskills werken, ideeën opdoen en geïnspireerd blijven. Daarnaast merk ik dat we als team steeds hechter worden doordat we de afgelopen tijd meer van onszelf aan elkaar hebben kunnen laten zien. De vragen die we aan onze jongeren stellen, stellen we nu ook (middels dit soort dagen) aan elkaar en dat creëert veel begrip onderling en geef een diepere connectie in onze werkrelatie.

Op het ogenblik bevinden we ons in de fase ‘na de QuestTreks’. We richten ons op trainingen die we verzorgen voor de jongeren die op QuestTrek zijn geweest. De eerstvolgende zal gaan over communicatievaardigheden. Het idee van de trainingen is om de jongeren voor te bereiden op de wereld buiten het kinderhuis en vaardigheden te oefenen die daarin belangrijk zijn. De trainingen zien we als een soort verlengstuk van de QuestTrek.

Daarnaast is een focuspunt de individuele coaching: een gesprek 1 op 1 tussen onze coach en een jongere die mee is geweest op QuestTrek. De momenten na de QuestTrek zijn nu juist zo belangrijk. Alleen dan is het mogelijk om de verandering die de jongere tijdens de QuestTrek is ingegaan te verankeren in zijn/haar dagelijks leven. Door regelmatig contact te hebben met de jongere herinnert hij/zij zich de QuestTrek en de ondervindingen die hij/zij heeft opgedaan. Als we deze contactmomenten niet zouden hebben, wordt de QuestTrek een vage herinnering en de inzichten en beloftes die zijn gemaakt verdwijnen langzaam naar de achtergrond. Onze coaches spelen uiteraard geen politieagentje. Ze zijn als dai (grote broer) of didi (grote zus) nieuwsgierig aanwezig om ervoor te zorgen dat de jongeren scherp te houden op wat ze werkelijk willen. Ze maken de toekomst die ze willen tastbaar. Bijvoorbeeld door deze te visualiseren, beren op de weg te omzeilen en te helpen aan werkervaring, vaardigheidstraining of een baan. Zo groeit het vertrouwen dat de dromen en de talenten die ze hebben ontdekt tijdens de QuestTrek realistisch en toepasbaar zijn. Onze 5 gouden starttrainingen na de QuestTrek en de coachingsgesprekken inspireren de jongeren om verder te gaan op de paden die ze zijn ingeslagen.

Binnenkort organiseren we ook een oriëntatiedag. Dat is een dag waarin we samen met een aantal jongeren op bezoek gaan bij een organisatie om meer van die sector te weten te komen en te onderzoeken of het echt iets is waarvan de jongere denkt in te willen gaan werken. Zo wordt de droom en/of ambitie een beetje tastbaarder gemaakt en kunnen ze zich er een betere voorstelling van maken. En dus zo een betere keuze maken voor studie en/of een eventuele baan.

We hadden gisteren een gesprek waarom ons werk zo belangrijk is. We kwamen erachter dat er ontzettend veel redenen zijn waarom Mountain Child Care nodig is voor jongeren in Nepal. Na de aardbeving, hebben veel jongeren het vertrouwen verloren dat er werk en toekomst is in eigen land, Jong volwassenen zonder (goede band met hun ouders) komen lastig aan het werk omdat ze geen netwerk hebben en jongeren die weten wat ze willen, maken meer kans op de arbeidsmarkt omdat ze een logischer CV opbouwen en hun passie uitstralen.

Dilip, onze senior jongeren coach, sloot het gesprek af met:

“We turn their can’ts into cans and their dreams into plans”.

En met deze zin eindig ik deze blog. Tot de volgende keer!

Groeten, Hedda

P.s. Ik post ook regelmatig berichten op onze Facebook pagina.

Voornaam + achternaam

E-mail

Onderwerp

Bericht

Aanvragen