2 dons design

Word vriend

Jouw donatie maakt ons werk mogelijk en inspireert ons. Als je ons werk door de jaren wilt steunen en deel wilt zijn van een groeiende beweging, overweeg dan om Vriend van Mountain Child Care te worden. Dat kan voor een bedrag van minimaal €50,- per jaar. Het bedrag maak je over naar:

Triodosbankrekeningnummer:  NL21 TRIO 0776 4579 85

t.n.v. Stichting Mountain Child Care

o.v.v. dons én je emailadres.

BIC of SWIFT CodeTRIONL2U

Vrienden zijn van harte welkom op de jaarlijkse Mountain Child Care wandeling: een ontspannen wandeling door fraaie Nederlandse natuur, gevolgd door een verrassende oefening uit een QuestTrek® en een video- en diapresentatie over Mountain Child Care door Mark en Marianne. Drankjes en taart zijn inbegrepen. Deze laatste bakken we zelf. Proberen dus!

Als Vriend ontvang je ook een selectie quotes van schrijvers en filosofen, die inspireren om je eigen talenten te verzilveren. Daarnaast ontvang je een aantal keer per jaar de nieuwsbrief van Mountain Child Care.

Voordelig schenken per periodieke schenking

Wil je ons werk voor minimaal vijf jaar steunen, dan is het slim om dat in een (gratis) periodieke schenkingsovereenkomst vast te laten leggen. Dat levert namelijk aanzienlijk belastingvoordeel op.

Een voorbeeld

Stel het belastingtarief over uw inkomen bedraagt 42 %. Je schenkt € 250,- per jaar. Hiervan kan één jongere deelnemen aan ons programma. Dit bedrag is normaal niet aftrekbaar van de belasting, omdat een eenmalige gift pas aftrekbaar is als het minimaal 1 % van het belastbaar inkomen betreft.

Als je deze donatie voor het Mountain Child Care vastlegt in een periodieke schenking, kun je het bedrag wél aftrekken van de belasting en kun je (als je dat wilt) meer doneren, zonder dat het je extra geld kost. Stel: je verhoogt je gift en schenkt € 431,-. Je krijgt dan 42 % terug van de belasting, oftewel € 181,-. Je netto schenking blijft € 250,-, terwijl Mountain Child Care met € 345,- bijna twee jongeren i.p.v één jongere in een persoonlijk leiderschapsprogramma kan laten instromen.

Periodieke schenkingen kunnen voor elk gewenst bedrag worden afgesloten.

Hoe regel ik een periodieke schenkingsovereenkomst?

Een periodieke schenkingsovereenkomst regel je snel en eenvoudig. Print bijgaand aanvraagformulier uit, vul het volledig in en verstuur het ondertekend naar ons. Wij sturen een door ons ondertekende versie aan jou retour. Vervolgens maak je periodiek het aangegeven bedrag over op de rekening van stichting Mountain Child Care. Het formulier kun je gebruiken voor je belastingaangifte om het belastingvoordeel te ontvangen. Afhankelijk van het percentage belasting dat u betaalt, ontvang je dit percentage van uw gift terug van de overheid.

Voorwaarden bij aftrek van periodieke giften

• Je hebt de gift bij een notaris laten vastleggen.
• Je doet de gift in de vorm van vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen die uiterlijk eindigen bij overlijden.
• Je doet deze gift minimaal vijf jaar achter elkaar.
• Er staat geen tegenprestatie tegenover de gift.
• De instelling waaraan je schenkt is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
• Je doet jaarlijks een aangifte inkomstenbelasting en geeft de schenking op als periodieke gift.

De voordelen van een schenking op een rij

• Je kunt ons meer schenken zonder dat het je meer kost of zelf aanzienlijk besparen dankzij het belastingvoordeel.
• Ook schenkingen die kleiner zijn dan 1% van je jaarinkomen zijn fiscaal aftrekbaar.
• De fiscus betaalt tussen de 16% tot 52% mee aan je schenking.
• Je hoeft niet naar de notaris en de periodieke schenkingsovereenkomst is gratis.
• Wij zijn voor een periode van minimaal vijf jaar verzekerd van je steun en kan deze daardoor gebruiken langdurige en duurzame projecten.

Kom je in aanmerking voor aftrek van giften?

Doe de test.

Voornaam + achternaam

E-mail

Onderwerp

Bericht

Aanvragen